DGS TABAN PUANLARI ve SIRALAMALARI
Tüm bölümlerin dikey geçiş sınavı taban puanları ve dgs sıralamaları listesine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Dgs taban puan bilgisini ve dgs sıralamalarını öğrenmek istediğiniz bölümü aşağıda ki tablodan seçin. Dgs sözel bölümler, dgs sayısal bölümler, dgs eşit ağırlık bölümleri listesi.
DGS nedir?
Önlisans üniversite bölümlerinden mezun kişilere, lisans bölümlerine geçiş hakkı veren sınavdır.
DGS soru sayısı? DGS sınav süresi?
DGS 60 sayısal, 60 sözel sorudan oluştur. DGS süresi 150 dakika yani 2 saat 30 dakikadır.
DGS de en az kaç net yapmak gerekir?
DGS sınavına girdiğinizde, sınavınız geçerli sayılabilmesi için en az 1 net doğru yapmalısınız. Aksi halde puanınız hesaplanmaz.
DGS de en az kaç puan almak gerekir?
DGS de her bölüme göre en az almanız puan değişmektedir. Aşağıdan bölüm seçerek en az kaç puan almanız gerektiğini taban puanlara bakarak öğrenebilirsiniz.
DGD kaç yanlış kaç doğruyu götürüyor?
DGS sınavında 4 yanlış 1 doğrunuzu götürür. Yani 1 yanlış, 0.25 puan götürmektedir. Örneğin: 3 yanlış yaparsanız. Doğru net sayısınızdan 0.75 eksilir.
DGS diploma notu kaç puan getirir?
Aşağıdaki her dgs bölümleri sayfasına özgü diploma notu hesaplama sistemi mevcut. Orada diploma notunuzu yazarak hemen hesaplayabilirsiniz.
DGS puan türleri var mı? DGS de kaç tane puan türü var?
Evet dgs de puan türü var. Her bölümün kendine tanındığı puan türü var. Bunlar: dgs sayısal puan türü, dgs sözel puan türü ve dgs sözel puan türü var. Aşağıda ki bölümlere göz atarken puan türlerinide görebilirsiniz.