2025 Havacılık ve Uzay Mühendisliği Puanları ve Sıralamaları
Yıllara göre TYT AYT Havacılık ve Uzay Mühendisliği taban puanları, Havacılık ve Uzay Mühendisliği sıralama, Havacılık ve Uzay Mühendisliği için kaç puan gerekir, Havacılık ve Uzay Mühendisliği kaç binle kapattı tarzı soruların cevaplarını aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği kaç yıl?
Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünün eğitim süresi 4 yıl olup, devlet veya özel üniversite olması eğitim süresini değiştirmez. Hazırlık sınıfı ise bazı üniversitelerde olabilir fakat zorunluluğu üniversiteye göre değişecektir.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği barajı? Sıralama barajı var mı?
Evet Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü için başarı sıralaması barajı var. Bu bölümü tercih edebilmeniz için sıralamada en düşük 300.000 kişi arasına girmeniz gerekmektedir.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği kaç binle kapattı? Havacılık ve Uzay Mühendisliği sıralama 2024?
Geçen yıl en son devlet üniversitesini 221485 arasına giren kişi kazandı. Özel üniversitede ise 262070 arasına giren kişi kazandı. Bu sıralamaların biraz altında yer alarak bu bölümü kazanabilirsiniz.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği için kaç puan gerekir?
Devlet üniversitesi için en az 320 puan almanız gerekir. Özel üniversite için 308 puan almanız yeterli olacaktır.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği olan iller? Havacılık ve Uzay Mühendisliği hangi şehirde var?
Havacılık ve Uzay Mühendisliği olan iller: Ankara, Erzurum, Gaziantep, Konya, Adana, Hatay, Mersin, Eskişehir, Samsun, İstanbul, İzmir.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği için kaç net gerekir?
Devlet üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği için en az TYT sınavında Türkçe: 31.25, Sosyal bilimler: 15, Matematik: 16, Fen bilimleri: 11.5 net almak yeterli olacaktır. AYT sınavında ise Matematik: 11.5, Fizik: 5.5, Kimya: 3, Biyoloji: 0.5 net gerekir.
Özel üniversitede Havacılık ve Uzay Mühendisliği için en az TYT sınavında Türkçe: 29.25, Sosyal bilimler: 11.5, Matematik: 8.75, Fen bilimleri: 5.75 net almak yeterli olacaktır. AYT sınavında ise Matematik: 9, Fizik: 5.75, Kimya: 3, Biyoloji: 4.5 net gerekir.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği hangi puan türünden alıyor?
Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü SAY puan türünden alım yapıyor.
SAY puan türü için hangi derslerin sorularını çözmeliyim?
SAY için çözülmesi gereken soru dağılımı ve yüzdesel etkilerini şu resimde görebilirsiniz:
Havacılık ve Uzay Mühendisliği olan üniversiteler? Havacılık ve Uzay Mühendisliği olan özel üniversiteler?
Liste uzun olabileceği için Havacılık ve Uzay Mühendisliği olan devlet üniversiteleri ve Havacılık ve Uzay Mühendisliği olan özel üniversiteleri aşağıdaki tablonun ilk sütununda görebilirsiniz.
🍛 Tabloda yer alan renkli veriler 2024, 2023, 2022 ve 2021 yıllarına aittir. Üniversite isimlerine tıklayarak favori listenizi oluşturabilir ve arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.